Snacks d'estiu

Quan busquem snacks fàcils, saludables i que es puguin preparar en un tres i no res, aquestes dues opcions són ideals. Són perfectes per a l’estiu, lleugeres, plenes de color i amb ingredients frescos que aporten nutrients i sabor. Tant si vols sorprendre els teus convidats amb un aperitiu diferent com si busques opcions saludables per picar entre hores, les broquetes d’amanida grega i l’hummus de remolatxa no et decebran.

Broquetes d'amanida grega
Aquestes broquetes són una manera divertida i original de presentar una amanida grega clàssica. A més de ser un snack molt lleuger, es preparen en pocs minuts i són fàcils de transportar, cosa que les fa ideals per a pícnics o menjars a l’aire lliure.

Ingredients:
Tomàquets xerri
Formatge feta
Cogombre
Olives negres o de Kalamata

Elaboració:

Comencem tallant el cogombre a rodanxes o quadrats, i si ho preferim, li podem treure la pell per obtenir una textura més suau.
Després, fem cubets de formatge feta, un dels elements clau d’aquesta broqueta, que aporta un toc salat i cremós.
Ara, agafem els pals de broqueta i anem muntant: primer una oliva (negra o de Kalamata, al gust), després un tomàquet xerri, un tros de cogombre i, per acabar, un cubet de feta.
Repetim fins a tenir totes les broquetes preparades.
Aquest snack fresc és perfecte per acompanyar amb un bon oli d’oliva verge extra i una mica d’orenga per donar-li un toc mediterrani. Les broquetes d’amanida grega són una delícia refrescant, ideal per a dinars d’estiu o per servir com a aperitiu en qualsevol ocasió.

Hummus de remolatxa
L’hummus és un dels aperitius més versàtils i saludables que podem preparar a casa, i si li afegim remolatxa, obtenim una versió molt més colorida, amb un toc dolç i carregada de propietats nutritives. A més de ser ric en proteïnes vegetals gràcies als cigrons, aquesta versió d’hummus és molt rica en antioxidants per l’aportació de la remolatxa. És un snack ideal per combinar amb crudités o pa, i aquí tens la recepta pas a pas:

Ingredients:
500 g de cigrons cuits
200 g de remolatxa cuita
Suc de mitja llimona
Mitja ceba
Oli d’oliva verge extra
Sal i pebre
Nous o altres fruits secs (opcional)
Bastonets de cogombre, pastanaga o pa per acompanyar

Elaboració:

Tallem la mitja ceba i la col·loquem al vas de la batedora juntament amb els 500 grams de cigrons cuits i els 200 grams de remolatxa cuita. La remolatxa li donarà un color rosat intens que el farà molt atractiu.
Hi afegim un raig d’oli d’oliva verge extra, una mica de sal i pebre al gust, i el suc de mitja llimona per aportar frescor i un toc àcid.
Triturem tots els ingredients fins aconseguir una massa homogènia i cremosa. Si veus que la textura és massa espessa, pots afegir-hi una mica d’aigua o més oli fins aconseguir la consistència desitjada.
Per donar-li un toc especial, hi podem afegir nous o qualsevol altre fruit sec per sobre. Les nous aporten un extra de textura i sabor, a més de ser molt saludables.
Aquest hummus de remolatxa és perfecte per acompanyar amb bastonets de cogombre, pastanaga o trossos de pa integral, i és una opció fantàstica per a un aperitiu o un snack saludable entre hores. El color vibrant de la remolatxa farà que sigui irresistible tant per la vista com pel paladar.

Amb aquests dos snacks, tens solucions ràpides i saludables per gaudir en qualsevol moment. Les broquetes d’amanida grega i l’hummus de remolatxa són perfectes tant per a dinars lleugers com per compartir en una trobada amb amics o família. A més, són una bona manera d’incorporar més vegetals i ingredients saludables a la teva dieta. Bon profit!