Aperitius amb figues coll de dama

Les figues coll de dama són una fruita exquisida que destaca pel seu sabor dolç i la seva textura suau. Aquestes fruites són perfectes per crear aperitius sorprenents i saborosos que impressionaran als teus convidats o simplement per gaudir a casa. En aquesta entrada, t'ensenyarem a preparar tres receptes senzilles que fan ús d'aquest ingredient estrella: snacks, mini amanida i torrades.

1. Snacks de Figues amb Formatge Feta i Avellanes

Ingredients:

Figues
Formatge feta
Avellanes

Elaboració:

Preparació de les figues:

Comença rentant bé les figues amb aigua fresca per eliminar qualsevol impuresa. Després, fes un tall a la superfície de cada figura en forma de creu, obrint-la en quatre parts. Això permetrà que la feta s'integri millor i que els sabors es barregin perfectament.

Farceix les figues:

Omple cada figues amb trossos de formatge feta i afegeix avellanes picades per aportar un toc crocant i un sabor a nou que complementa la dolçor de la figues.

Cocció:

Col·loca les figues farcides a la fregidora d'aire i cuina-les a 180ºC durant 5 minuts. Això farà que el formatge es fongui lleugerament i les figues s’escalfin, resultant en un aperitiu deliciós i elegant.

2. Mini Amanida de Figues amb Ruca i Burrata

Ingredients:

Figues
Ruca
Burrata
Oli d'oliva verge extra (OOVE)
Sal
Orenga
Melmelada de figa (opcional)

Elaboració:

Muntar l’amanida:

Comença amb una base de fulles de ruca en un plat. Aquestes fulles aportaran un toc amarg que contrasta perfectament amb la dolçor de les figues.

Afegir les figues i burrata:

Talla les figues a làmines i col·loca-les sobre la ruca. Afegir burrata en trossos sobre les figues és una excel·lent manera de fer que l'amanida sigui més cremosa i deliciosa.
Condimentar:

Regar amb oli d'oliva verge extra, afegir una mica de sal i, si t'agrada, espolvorejar una mica d’orenga seca per realçar els sabors.
Per un toc extra, pots afegir unes gotes de melmelada de figa sobre l’amanida. Aquesta dolçor extra farà que el plat sigui irresistible.

3. Torrades de Figues amb Formatge Crema i Xocolata Negra

Ingredients:

Figues
Pa (pot ser de motlle, de sègol o el que més t’agradi)
Formatge crema
Xocolata negra
Mel

Elaboració:

Preparar la base:

Comença per torrar el pa fins que estigui lleugerament daurat. Això li donarà una textura cruixent que combinarà molt bé amb la suavitat de les figues i el formatge.

Muntar les torrades:

Una vegada el pa estigui calent, unta una generosa capa de formatge crema a la base. Aquest ingredient aporta cremositat i un sabor delicat que contrasta amb la dolçor de les figues.

Afegir les figues i la xocolata:

Renta les figues i talla-les a làmines fines. Col·loca-les sobre el formatge crema i afegeix trossos de xocolata negra per sobre. La xocolata negra, amb el seu sabor intens, aportarà un toc gourmet a les torrades.

Finalitzar amb mel:

Per últim, afegeix un fil de mel per sobre de les figues i la xocolata. La mel intensificarà la dolçor del plat, convertint-lo en un aperitiu o postres perfecte.