Alternativa a la paella: arròs amb verduretes!

Si ets amant dels plats plens de sabor, nutrients i textura, aquest arròs amb verdures i tastets mediterranis és per a tu. Amb una base d'arròs bomba que absorbeix perfectament tots els sabors, i ingredients frescos com el carbassó, els pebrots i els bolets Portobello, aquest plat és una opció perfecta per als que busquen un àpat nutritiu i saborós. A més, hem inclòs els tastets d'Heura, una proteïna vegetal d'alta qualitat que, juntament amb el caldo de verdures, aconsegueix que cada cullerada sigui una explosió de sabor. Ideal per a qualsevol ocasió!

Ingredients:
1 ceba
2 grans d’all
1 pebrot verd i 1 vermell
1 carbassó
Bolets Portobello
1 safata de tastets mediterranis Heura (o la proteïna que prefereixis)
Tomàquet sec
Tomàquets cherry
Pasta de tomàquet
Caldo de verdures (Cal Fruitós o un altre al gust)
Arròs bomba

Elaboració pas a pas:

Sofregit aromàtic:

Comencem tallant els pebrots (vermell i verd), la ceba i els grans d'all en trossos petits. Escalfem una mica d'oli d'oliva en una paella gran a foc mitjà i hi afegim aquests ingredients per sofregir-los. Deixem que es vagin cuinant fins que estiguin daurats i comencin a alliberar els seus aromes. El sofregit és la base de qualsevol arròs, així que és important donar-li temps perquè els sabors es concentrin.

Incorporació de verdures i bolets:

Mentre el sofregit es va cuinant, tallem els bolets Portobello a làmines i el carbassó a daus petits. Quan el sofregit estigui llest, hi afegim els bolets i el carbassó. Deixem que es cuinin uns minuts fins que comencin a estovar-se i agafar color. Els bolets aportaran una textura carnosa i un gust terrós que contrasta amb la frescor de les altres verdures.

Preparació de la salsa de tomàquet:

En un got de batedora, triturem els tomàquets secs, els tomàquets cherry i la pasta de tomàquet fins a obtenir una salsa homogènia. Aquesta barreja és essencial per donar profunditat i un punt àcid al plat, aportant-li una riquesa de sabor. A més, el tomàquet sec aporta un gust intens i concentrat que farà destacar l'arròs.

Afegim els tastets mediterranis Heura:

A continuació, incorporem els tastets d'Heura prèviament cuinats a la paella amb les verdures i la salsa de tomàquet. Si prefereixes una altra proteïna, com tofu, tempeh o seitan, també funcionarà perfectament. Els tastets Heura es dauraran i absorbirant els sabors del sofregit i la salsa, integrant-se a la perfecció amb la resta d’ingredients.

Cocció de l’arròs:

Mentre tots els ingredients es van cuinant, posem a escalfar el caldo de verdures en una olla fins que comenci a bullir. Un cop bulli, l’afegim a la paella amb els ingredients cuits, i seguidament afegim l’arròs bomba. Aquest tipus d’arròs és ideal per a plats com aquest, ja que té una gran capacitat d’absorbir els sabors del caldo i dels altres ingredients.

Deixem que l'arròs es cuini a foc lent, remenant ocasionalment perquè no s'enganxi. És important controlar la textura de l'arròs, afegint més caldo si cal, fins aconseguir la cocció perfecta: ni massa sec ni massa caldós, amb un punt cremós.

Xup-xup i punt final:

Un cop l’arròs hagi arribat al punt desitjat, el deixem reposar uns minuts perquè tots els sabors es barregin bé i agafi la textura adequada. En aquest moment, ja estarem llestos per servir.
Aquest arròs amb verdures, bolets i tastets d'Heura és una opció excel·lent per als que busquen un plat nutritiu, complet i ple de sabor. És ideal tant per dinars familiars com per preparar amb antelació i gaudir durant la setmana. A més, pots personalitzar-lo afegint-hi altres verdures o diferents proteïnes, segons les teves preferències.

Bon profit!